Kariyerini Yönetmek

Çok sevdiğim ve çalıştığım sektörde idol olarak gördüğüm bir yöneticimin yazısından ilham alarak ben de bir şeyler söylemek isterim.

Yaşımız genç olabilir, ancak önemli olan ne istediğimizdir. İstediklerimiz için nelerden vazgeçip/vazgeçemediğimizi gözden geçirmemiz gerekmektedir.

Ben mesela iyi bir yönetici olmak istiyorum. Basit bir söylem ancak altını doldurmak için neleri yetenek olarak kazanmam gerektiğini bilmem lazım. En önemlisi de ben kendimi donatırken, beni bir üst noktaya taşıyacak kişinin bundan haberdar olmasıdır tabi ki!

Bugüne kadar hayattaki fırsatlarımı hep kendim yarattım. Daha yukarılarda beni destekleyen bir dayım ya da abim olmadı. Bundan sonra da kendi ayaklarım üstünde durarak kariyerimi yönlendirmeye devam edeceğim. Benim zenginliğim etrafımda oluşturduğum iyi ilişkiler ağı. Gerektiğinde kendiliğinden mutlaka devreye gireceklerdir. Her zaman buna inandım. İnadına inanmaya da devam edeceğim. Doğrularımdan vazgeçemem!

Henüz kariyer hayatımın başında olduğum için izlediğim yolun nereye varacağını bilmiyorum. Ancak doğruyu yaptığımı düşündüğüm için mutluyum. Önemli olan da mutlu olmak değil mi zaten.

Sonuç olarak kariyerimiz için kendimiz olmalıyız ve kendi fırsatlarımızı kendimiz yaratmalıyız. Savaşmadan zafer olmaz!

Bastıkça genişler, devam 🙂

ilham adlığım yazı, tıklayınız.

Bu yazı Uncategorized kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.