Dağlıca, Eylül 2015

Daha geçen sene Dağlıca’da askerlik yapan bir yedek subay olarak yazacağım dikkatli okuyun.

Öncelikle çok fazla bilgi kirliliği var. Gaza gelip klavye kahramanı olmayın.

Hala orada bulunan candostlarimla konuştum. Malesef çok şehidimiz var, açıklanandan çok fazla, malesef birisi kurmay yarbay. Mekanları cennet olsun.

Operasyonun detayını anlatmayacağım ancak orada bulunan birlikler, kendisine menfez denilen yeni yapılan yolun altına koyulan içinde bir insanın yürüyebileceği taş deliklerin içine döşenen el yapımı patlayıcıları temizliyorlardı. Neredeyse yolun sonuna gelmişlerdi ki orada pusu atılmış ve çatışma başlamış. bir kobra zırhlı aracı imha olmuş. Yol karşıya geçilemeyecek hale gelmiş. Malesef şehitler orada bırakılmış ve birlikler geri çekilmiş. Sonrası malum köylü görünümlü pkk mensupları ölen askerleri ve teçhizatlarını toplamışlar.

O son eyp’nin patladığı yerde menfez yok. Yolun ortasına döşemişler. Köyün hemen dibi. Onu görmeyen duymayan bilmeyen köylü yoktur. Allah bunun hesabını onların çocuklarından soracak. (edit: bu çocuk meselesi facebookta paylaştığım yazımda çok tartışıldı. Daha önce söyledim burada çocuktan kastım o ailelerin 20’li yaşlarda askerlerin ölümlerini seyrederken, kendi dağdaki çocuklarını düşünerek empati yapmamalarıydı.) Başları ağırdığında bile karakola gelip ilaç isteyen insanlar bunlar. Biraz namus vefa olsaydı keşke. .

Aynı yolda benim askerliğim süresince bizzat benim bulunduğum en az 10 yol taraması yapılmış menfezler temizlenmiştir. Rutin bir işlemdir. Çözüm süreci boyunca hiçbir sey olmamıştır. Kimse sığınak yapmamıştır.

O olayın yaşandığı yoldan belki 100 kere geçtim. Ille pusu kurmaya plan yapmaya gerek yok arazi şartları o kadar kötü ki molotof atsa ve sen direksiyonda panik yapsan dağdan uçar zap suyuna düşer ölürsün.

Pkk’nın dağları tuttuğu, askeri kışladan çıkarmadığı, bizim çocukların aç susuz elektrik olmadan orada çaresiz beklediği tarzında söylenen şeyler YALAN! Herkes dimdik ayakta..

Ben ordayken de ara ara telefonlarin çalışmadığı gerekirse 3 gün cep telefonu kullanmadığım oldu ama rutin bunlar. Orda karasal hat ve uydu telefonu var eğer acil durum olursa Mehmetçik anası babasıyla konuşabilir. Yok aradık ulaşamadık tadında paylaşımlar YALAN!

Oradayken defalarca söylemiştim bunun adı çözüm süreci değil ateşkes diye. O adam dağdan hiç inmedi biz de gidip rahatsız etmedik.

Bir millet, bir ordu nasıl siyasete alet edilir görün. .

 

Bu yazı Uncategorized kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın