Vatikan – 2013

07.07.2013

Bugün ilk durağım Vatikan oldu. Pazar günü olmasının verdiği şans ile ilk defa katıldığım pazar ayini hem Vatikan’da hem de Papa tarafında yapılmış oldu. Ula koyunlaaaar diye bağırasım geldi insanlara o kadar kalabalıklardı yani.

Genellikle yanlış istikameti seçip ayaklarımı buna kurban etmemin bir ileri safhası olarak, yanlış yola girince bir cam kırığına bastım ve hatırladığım kadarıyla ilk defa ayağımı kestim. Bir süre mübarek bankadan aldığım not defterimin ( BankAsya) yapraklarıyla tampon yamsam da daha sonra bir yarabandı alarak kendimi tedavi ettim. Yürürken zorluk çekiyorum ancak bu ders oldu bir daha terlik giyip yürüyüşe çıkmayacağım.

Herken Vatikan müzesini görmek için para saçıyordu bense ilgilenmedim bile. Bir çok yerde söylerim, bu eserlerin kaçı Vatikan’a ait! Sadece Vatikan özelinde değil hangi ülkede sadece o ülkenin eserleri sergileniyor. Bir çoğu çalıntı değil mi? Ve neden ben bu hırsızlığa alet olayım. Tabi Vatikan’ın süslü püslü duvarlarını görmek için girilebilirdi ancak buraya duyduğum kin Kolezyum’da veridiğim 12 € dan geliyor olabilir, sittin sene Roma’da Kale-Müze parası vermem. 🙂

Geldim beni Papa karşıladı olum!!

 

Bu yazı Uncategorized kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın